Majkl Lang, jedan od organizatora i promotera Vudstoka, legendarnog festivala rok muzike, potvrdio je za američke medije da je lista izvođača za najveći rok hepening 2019. gotovo potpuno zaokružena.

„Još ne mogu da vam govorim o kompletnoj listi jer nije definitivno ugovorena, ali smo blizu zaokruženja cele slike. Uzbuđen sam zbog toga. Zaista uzbuđen“, rekao je Lang američkim specijalizovanim magazinima, precizirajući da će uskoro izaći u javnost sa listom hedlajnera.

Podsetimo, originalni muzički i umetnički festival održan je u Betelu, država Njujork, od 15. do 18. avgusta 1969, i Lang se upravo nada da će na istom mestu moći da okupi najveće zvezde današnje rok muzike.

Nekada su to bili Džimi Hendriks, grupa The Who, Riči Hejvens,Dženis Džoplin i mnogi drugi. Ko će biti među izvođačima sledeće godine – videće se uskoro.

Lang je posle 1969. uspeo da obeleži 25 i 30 godina Vudstoka festivalima u Sogertisu 1994 i mestu Rim u američkoj državi Njujork 1999.

Mesto na kom je održano originalno izdanje festivala Vudstok sada pripada Centru za umetnost Betel Vuds sa kojim Lang nije povezan. Betel Vuds centar je sastavljen iz muzeja i nekoliko scena na otvorenom i zatvorenom, na kojima se redovno okupljaju umetnici i rokeri .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share