Članovi Beogradske filharmonije počeli su ovosezonsko muziciranje pred najzahtevnijom publikom: najmlađima od nas, bebama.

Međutim, za 21. septembar zakazano je svečano otvaranje nove sezone Beogradske filharmonije.

Iz ove kuće tvrde da će ovo biti sasvim nesvakidašnje otvaranje sezone zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom. 

Otvaranje je zakazano za 21. septembar na Kolarcu (20č).

JUBILEJ BARTOKA 

Filharmonija obeležava 100 godina od prvog izvođenja jedine Bartokove opere „Zamak Plavobradog“, zbog koje će dvoranu Kolarca pretvoriti u modernu opersku scenu.

Publika je pozvana da pređe na mračnu stranu u Bartokovom intenzivnom muzičkom trileru u čiju atmosferu će je uvesti čuvena Peta Betovenova simfonija, poznata i kao „Sudbinska“.

Za otvaranje nove koncertne sezone pripremamo veoma neobičan i drugačiji projekat, i to činimo sa puno entuzijazma. Novina u sezoni je da uvodimo operu pridajući joj veliki značaj, tako ćemo za publiku koncertno izvesti mračni i sagama isprepletani „Dvorac Plavobradog“. Jedina, maestralna opera Bele Bartoka je kao dobar krimić: kad jednom počne, ne možete se odvojiti od njega“, kaže Gabrijel Felc koji u petak započinje svoju drugu sezonu na poziciji šefa-dirigenta Beogradske filharmonije.

Dvorac Plavobradog (bas Balint Sabo) sa svojih sedam tajnovitih vrata fascinira lepu Juditu (mecosopran Adriana Bastidas Gamboa), koja sve čini da ih otvori i otkrije njihove tajne. 

Bartokovo remek-delo, slušaoce drži na ivici, dok, zajedno sa pevačima i orkestrom prolaze kroz vrata zamka, u iščekivanju da li će mračne sile ipak prevladati. 

OBOJENI KOLARAC

Da bi se dočarala napeta atmosfera puna iznenađenja, dvorana Kolarca će biti obojena neobičnim svetlima koja prikazuju različite sobe zamka, a publika će videti i tri glumice u neobičnim ulogama.

Koncertno izvođenje ove opere scenski je uobličio reditelj Aleksandar Nikolić.

LAST MINUTE KARTE

Za svečano otvaranje kao i za svaki koncert iz filharmonijske sezone 18/19, omogućeno je sto ulaznica za stajanje koje će moći da se kupe sat vremena uoči nastupa, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share