Čitavih 36 godina čekao je Pol Mekartni da se njegov autorski, solo album pojavi na prvom mestu američke top liste.

Legendarni Mekartni uspeo je u tome zahvaljujući svom novom muzičkom albumu “Egypt Station”, na kom se nalazi 16 pesama u kojima je prisutna mešavina rok zvuka i atmosfere Bitlsa.

Kampanju za promociju ovog albuma, vremešni roker počeo je „tajnim“ koncertom u Njujorku, kada je zaposeo Grand Central Station – najpoznatiju železničku stanicu, saobraćajno čvorište opisano u hiljadama knjiga, tekstova, umetničkih dela – da bi ljudima predstavio svoj novi projekat.

https://www.youtube.com/watch?v=76xXqCSn-PQ

Engleska legenda je – i pored svojih 76 godina – neumorna: raspored turneje je gust, promocije se ređaju jedna za drugom, uz stalne TV nastupe na popularnim „late-night“ šou programima.

Album je u Velikoj Britaniji  startovao sa trećeg mesta liste na kojoj već dve nedelje gospodari Eminem s albumom “Kamikaze”.

Za samo deset dana album „Egypt Station“ je u Sjedinjenim Državama prodat u 153.000 primeraka.

Pol Mekartni je autorski poslednji put bio na vrhu top-liste u SAD davne 1982. godine svojim albumom „Tug of War“. Nakon toga sa kompilacijama hitova Bitlsa dolazio je još četiri puta na top-liste na najvećem rok-tržištu sveta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share