Pred sam kraj ove godine u Hangaru u Luci Beograd biće održana vrhunska zabava: Central Dance Event!

Prvog dana ove zabave (29. decembra), posetioce očekuje progressive avantura, u okviru koje će imati prilike da uživaju u nastupu sofisticiranog maga elektronske muzike, Patrisa Baumela, internacionalno čuvenog producenta i di-džeja i jednog od ključnih igrača klupske scene.

Pored ovog audio-vizuelnog umetnika, za di-džej pultom će se naći i superstar iz Tel Aviva – Khen, kao i Chicola, jedan od najistaknutijih i najtraženijih umetnika u Izraelu.

ANDERGRAUND DUH UZ VRHUNSKI KVALITET

Iako je na sceni prilično dugo, Patrice Bäumel i dalje uspeva zadržati pravi andergraund duh, kao i vrhunski kvalitet.

Iako je poreklom iz Nemačke, Bäumel je jedan od najpopularnijih predstavnika amsterdamske scene.

Kao dugogodišnji rezident legendarnih klubova Trouw i Club 11 uvek je okrenut prema budućnosti, kroz korišćenje modernih audio tehnika sa naprednim vizualima. Širom sveta poznat je po svojim Black Magic i Hifi žurkama.

Rani uzori su mu bili synth pop autori poput Depeche Mode, Kraftwerk i Yello, dok ga je u tehno svet uvukao zvuk kakav su 90-tih plasirali Laurent Garnier, Jeff Mills, Robert Hood i Dave Clarke.

Savršeni primeri njegove produkcije su „Roar“, „Mike Tyson“, „The Woods“, „Surge“, „Glutes“.

U poslednje vreme posvećen je i remiksima, a među ekipom čije je radove nedavno provukao kroz svoje prste su Masaya, veliki majstor progressive zvuka Sasha, ali i njegovi idoli Depeche Mode.

„Glutes“ je izglasana za jednu od najboljih traka 2017.

IZRAELSKA FUZIJA ZVUKA

Khenov neuobičajeni stil je fuzija hipnotičkog zvuka obojenog emocijama i progressive-a sa house gruvom i elementima savremenog techno-a, koji prevazilazi žanrovske granice.

Prošlu godinu počeo je američkom turnejom tokom koje je nastupao u kultnim mestima kao što su Schimanski u Njujorku, Sound u Los Anđelesu i Halycon u San Fransisku i nekolicinom EP izdanja za Vivrant i Bedrock.

Usledile su beskrajne pohvale od strane DJ Mag-a i Mixmag-a, dok ga je uticajni Dancing Astronaut proglasio “izvođačem na koga treba obratiti pažnju u 2017.”.

Nakon toga, objavio je prvo izdanje za Deegweed-ovu legendarnu izdavačku kuću Bedrock, pod nazivom „Baby Steps“, koje je ubrzo dospelo na sam vrh Beatport Top 100 liste.

DVE DECENIJE USPEHA

Tokom karijere koja se proteže više od dve decenije Chicola je transformisao andergraund scenu house muzike svoje zemlje i postao redovan gost vodećih svetskih klubova.

Karijera ovog strastvenog kolekcionara vinila je naglo krenula uzlaznom putanjom posle 2000. godine zahvaljujući inostranim i lokalnim nastupima u klubu Haomann 17 i uspešnim producentskim ostvarenjima u SAD-u na izdavačkim kućama Tommy Boy i KTA.

Najupečatljiviji nastupi Chicola-e bili oni na ADE-u, u Londonu sa Nick Warren-om i rasprodate Lost&Found žurke sa Guy J-om.

Njegovo izdanje „Childhood“ dospelo je na prvo mesto Beatport-ove Lost & Found liste, uz veliku podršku Dixon-a, Ame-a, Guy J-a i Cattaneo-a, dok su sjajna izdanja na microCastle-u, Plattenbank-u i Tenempa-i završila među top 10 mesta.

Istovremeno, obilje rasprodatih nastupa po Argentini i Indiji, kao i po Londonu, Amsterdamu, Berlinu i Tel Avivu zacementirala njegov status kao jednog od vodećih umetnika andergraund industrije.

Ograničen kontingent kompleta ulaznica, za šesto izdanje Central Dance Event-a nalazi se u prodaji putem mreža Eventim i Gigstix, po promotivnoj ceni od 2790 dinara za parter i 3990 dinara za VIP sektor.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share