Svečano zatvaranje sezone Beogradske filharmonije, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, nagrađeno je desetominutnim ovacijama.

Filharmoničari, pojačani Horom Obilić AKUD BrankoKrsmanovićzajedno sa dva vrhunska vokala, Lavinijom Dejms i Tanjom Baumgartner, priredili su nezaboravno izvođenje Malerovog remek dela – Simfonije br. 2.

Kroz delo koji nosi naziv „Uskrsnuće“, Maler je želeo da objedini život i smrt, opisujući poslednji trenutak lјudskog života snagom muzike. U njegovom viđenju nema strašnog suda, grešnika ili pravednika, kazne ili nagrade, već samo osećaj sveobuhvatne lјubavi koji nas ispunjava i osvetlјava naše postojanje.

Upravo se to dogodilo u petak uveče u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, tesnoj ne samo za 180 muzičara koji su izvodili ovu kompoziciju već i za publiku koja je došla da isprati kraj filharmonijske sezone.

Slušaoci su imali jedinstvenu prilku da čuju jednog od najboljeg mecosoprana sveta, Tanju Baumgartner kao i soprana Laviniju Dejms. A muzika nije dolazila samo iz sale, već je orkestarska sekcija bila smeštena izvan nje (uz asistenciju dirigenta Aleksandra Kojića) i tako dočarala lepotu i uzvišenost Malerovog kolosalnog dela.

Beogradska filharmonija izvešće zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom veliku Diznijevu fantaziju uživo na velikom koncertu na otvorenom koji će se održati 23. juna 2019. godine.

Hvala što ste bili uz nas cele sezone. Imali smo mnogo odličnih koncerata, hvala na aplauzima i na vašoj odanosti. Jedno veliko bravo za Filharmoniju, za sve kolege muzičare! Vi ste jako vredni, radili ste puno i bili ste odlični. Srećan sam što sam vaš šef dirigent. Hvala vam od srca i vidimo se na koncertu na otvorenom!“, rekao je Gabrijel Felc na kraju koncerta i poklonio publici nekoliko CD izdanja.

Podsećamo, Beogradska filharmonija izvešće zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom veliku Diznijevu fantaziju uživo na velikom koncertu na otvorenom koji će se održati 23. juna 2019. godine.

Prvi put u regionu, na tradicionalnom filharmonijskom pikniku na Ušću, publika će uživati u najlepšem animiranom spektaklu svih vremena uz čuvene numere klasične muzike koje će orkestar uživo izvoditi ispod velikog ekrana.

Beogradska filharmonija dobila je pravo da prikaže i izvede ovu senzacionalnu produkciju – visokokvalitetnu projekciju visoke definicije, koja predstavlja kompilaciju originalnog filma Volta Diznija iz 1940. godine „Fantazija“ i filma „Fantazija 2000“, zvanično nikada prikazanog na našim prostorima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share