Popularni bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana svim svojim poštovaocima poklanja novu pesmu imena „Zovaˮ. Ovo je prvi singl sa pevačicom Šejlom Grgić, koja je od jeseni 2018 deo kolektiva. Osim toga, u pitanju je i prva autorska kompozicija Divanhane, koja, kako akteri navode, predstavlja početak novog poglavlja u stvaralaštvu grupe:

„Jako predano i temeljito smo bivali posvećeni kreativnom radu. Oslobođeni stilskih okova, noseći u naručju svo muzičko znanje koje smo prethodnih godina naše karijere upijali, upustili smo se u jednu novu avanturu koja nas je u suštini odvela do nas samih; do naših kreativnih korijena iz kojih će se tek izviti stablo, grane i olistati plodovi naše mašte. Iza zidova našeg malog studija, rodilo se mnoštvo novih melodija i stihova, te kada se prašina kreativnog nereda slagla, potajno, tiho i sasvim nenametljivo rodila se „Zova“, naša prva autorska pjesma. U ime cijelog tima koji je radio na muzici, lirici i video sadržaju, moram reći da smo jako sretni i ponosni na naš rad, te da je „Zova“ sasvim sigurno samo jedan kamenčić mozaika novog poglavlja u stvaralaštvu Divanhane“, izjavio je pijanista benda Neven Tunjić.

Pesmom „Zovaˮ Divanhana ujedno najavljuje i početak koncertne sezone, koja će u aprilu mesecu obuhvatiti nastupe u Kanadi, Sloveniji, Francuskoj, Belgiji i Holandiji.

Pesma je snimana u LongPlay studiju u Sarajevu, a produkciju potpisuje dugogodišnji saradnik benda Borjan Milošević. Video je sniman u magičnom ambijentu muzeja Despića kuća u Sarajevu, za čiju realizaciju su zaslužni Nermin Fetić, Kenan Pašić, Vanja Mijatović, te sami akteri, članovi benda Divanhana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

26 Shares
Share26
Tweet
Pin
Share
Share