„Radio sam na par kratkih filmova. I onda mi je negde logičan sled događaja bio da uradim dugometražni film.“

Ovim jednostavnim rečima počinje svoju priču Nikola Petrović, reditelj filma “Psi umiru sami” koji će premijerno biti prikazan na predstojećem 47. FEST-u u okviru srpskog takmičarskog programa.

Nikola ističe da su likovi u ovom filmu zasnovani na ljudima iz njegovog života:

Za ovaj film su me inspirisali neki ljudi u mom životu i neke promene koje su mi se desile, koje sam hteo da prenesem na likove u mom filmu i da sve to stavim u neki triler ili misteriju i da i glumcima, ali i samim likovima dam izazove sa kojima će se boriti”.

On ističe kako je za dalji život filma izuzetno značajno učešće na ovogodišnjem FEST-u, a još jedna pozitivna vest je da postoji izvesna zainteresovanost za ovaj film od strane skandinavskih i distributera i distributera iz Velike Britanije, što bi omogućilo ovom filmu da zaživi i van granica naše zemlje.

Viktor, bivši programer, seli se u svoju staru kuću na planini sa svojim psom Aresom. Njegov mir remeti gost koji krije tajne daleko veće od ljudskog razumevanja.

Uloge u filmu tumače Srdjan Petrović, kome je ovo i prva uloga na filmu, Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević, Srdjan Žika Todorović, Nikola Šurbanović, Mina Obradović i Andrej Šepetkovski.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

66 Shares
Share66
Tweet
Pin
Share
Share