Potvrđeno je! Rage Against the Machine će se ponovo okupiti u 2020 kako bi održali turneju zbog Donalda Trampa!

Sledećeg proleća, Zack de la Rocha, Tom Morello, Brad Wilk, i Tim Commferford ponovo će se okupiti na sceni po prvi put od 2011.

Ovaj bend koji na svojim nastupima daje jasne političke poruke održaće najpre mini-seriju koncerata u gradovima duž američko-meksičke granice (El Paso (Teksas) Las Cruses (Novi Meksiko) Finiks (Arizona)) a potom će otputovati u Indio, Kaliforniju, kako bi učestvovala na legendarnom festivalu.

Ponovno okupljanje benda najavljeno je u petak na neverifikovanom Instagram nalogu, ali se na potvrdu čekalo nekoliko sati kada su izvori iz muzičke industrije potvrdili portalu Consequence of Sound da se bend zaista okuplja, ali i da planira više od najavljenih nastupa.

Rage Against the Machine poslednji put je nastupio na LA Rising Festivalu 2011.

Interesantno je da je u maju ove godine Morello odbacio mogućnost ponovnog okupljanja benda rečima: „Umesto što čekate da se Rage Against the Machine ponovo okupi, okupite svoj bend. Hajde da čujemo šta imate da kažete. Nemojte da samo sedite i kršite prste u nadi da se nešto desi i da neko drugi to uradi“.

Međutim, najava da bi Donald Tramp mogao da osvoji drugi mandat u Beloj kućije navodno naterao članove benda da se okupe i krenu u akciju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

30 Shares
Share29
Tweet
Pin1
Share
Share