Ratovi zvezda… Da li možda među vama ima neko ko nije pogledao bar jedan deo priče o Hanu Solou? Ne? Dobro je. Onda da najavimo: Sledeće poglavlje  Ratovima zvezda, jednom od najisplativijih projekata Holivuda – nije film, već tematski park!

Ako do sada niste čuli, kompanija Dizni ulaže 24 milijarde dolara (pojednostavljeno – tri godišnja budžeta Srbije) u zabavne tematske parkove koji će se zvati Ratovi zvezda – Na ivici galaksije (Star Wars: Galaxy’s Edge).

Parkovi će biti deo postojećeg Diznilenda i Diznijevih svetskih atrakcija i privući će fanove u „daleku, veoma daleku galaksiju“.

Misli se na sve i očigledno – ne žale se pare. Čak je za parkove komponovana posebna muzika koju potpisuje Džon Vilijams, autor nezaboravnih soundtrack-ova ovog filmskog serijala. Evo jedne od tema koju će posetioci moći da čuju kada dođu na lice mesta:

Do otvaranja prvog parka proći će sedam meseci (najpre se otvara park u okviru Diznilenda u Kaliforniji) dok će oni koji žive na Floridi morati da sačekaju do jeseni 2019.

U parkovima će biti mnogo atrakcija uključujući i dve čiji su nacrti postali dostupni: Jedna od atrakcija vezana je za Milenium Falkon, a druga za rađanje otpora.

Gosti koji se odluče da budu smešteni u hotelima parkova imaće utisak sve vreme da su sastavni deo avanture Star Wars.

Bezbednost parkova biće na veoma visokom nivou: Posetioci će morati da prođu kroz detektore metala, a njihove stvari moraće da prođu provere na rendgenu, kako bi se izbeglo da neko ne unese pravo oružje na mesto na kom je svetlosna sablja normalna pojava. Biće tu i sveprisutne CCTV kamere.

Prema sada dostupnim informacijama, oba parka imaće samo po jedan hotel.

Na prvom spratu oba hotela biće smeštene 32 sobe (kabine) uz dve sobe prve klase. Nažalost, hoteli će, po svemu sudeći, imati samo dva sprata što je smešno malo za takav park. Ako zaista bude tako – to će značiti samo jedno: Da će cena smeštaja biti papreno visoka.

Ipak, ako ste pravi ljubitelj Ratova zvezda i ako pri tom nekim čudom imate dovoljno para da sebi priuštite i to zadovoljstvo, sigurno je da nećete žaliti da osetite dah Ratova zvezda.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

30 Shares
Share30
Tweet
Pin
Share
Share