Vanserijski vokal srpskog porekla (Beograd – Zemun – Los Angeles) Momčilo Moča Grujičić nanovo se, svež, iskren i raspoložen vraća na domaću muzičku scenu.

Upravo prezentovanim pilot CD singlom Zalazi sunce nad Beogradom, Moča je rešen da uzburka duhove: Kako na učmaloj pop i ekstremno fuj “gradskoj” folk sceni, tako i na aktuelnoj kvazi melodičnoj rock sceni, ponizivši je svojim vokalnim i tekstualnim kvalitetom i zadajući im domaći zadatak.

LUBAV-fenomenološki gledano- u slučaju Momčila Moče Grujičića- nije otrcalo frustrirani patetičan patrljak. Naprotiv! Moča je, majstor Mag, stih Mag, vokal Mag, koji alhemičarski zna, ume, oseća da spoji, uveže, umreži metafore, simbole i pesničke slike tako da gorepomenuta LJUBAV koja ovde isijava najzlatnije moguće prija, čak i dovodi do suza radosnica!

Kako želim da ostanem pribran i koliko je to moguće objektivan, u pitanju je song koji vremenski traje tri minute i 29 sekunde. Tekst i muziku napisaoje Momčilo Moča Grujičić, a aranžman i produkcija su delo izuzetnog Mladena Pecovića, rodom iz Užica. Radi se o već etabliranom umetniku i gitaristi.

Upleti ruže u svoju ogradu nek zamirišu u Beogradu – meni je dovoljan lirički impuls kada vokal i tekstopisac Momčilo Moča Grujičić estetizovano sofisticirano briljira i uspeva da impresionira i na tome mu, kao pesnik sa pet objavljenih knjiga pesama i tri CD-a i 50 snimljenih pesama na moje stihove, odajem svako poštovanje!

Zalazi sunce nad Beogradom, počinje veče sa tvojim imenom, i opet naša pesma na radiju, kao da ništa i nemaju – ovo su samo počeci lirike što  najavljaju krešendo koji ostavljam da sami otkrijete i uživate u stihovima i vokalu Momčila Moče Grujičića.

Bilo da je Momčilo pevao na kasetnom/CD izdanju za “platu” u sastavu Rozenkrojc, pre 100 godina, on je pevao VRHUNSKI, što je zabeleženo u nekoliko najboljih pesama svih vremena.

Ono što je po mom skromnom mišljenju obeležilo Močin povratak na “ispravan i zdrav put”, jeste CD Stranac koji je objavio PGP RTS, zahvaljujući kom Moča i danas nosi nadimak u muzičkom šou biznisu.

Za mene, Momčilo Moča Grujičić nikada nije bio stranac, ni ja nisam bio stranac sebi ! Bili smo uvek tu, na istim talasnim dužinama, iste smo duhovne bitke vodili, on ranije, ja kasnije. Zato ga i volim!

Milan B. Popović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share