Međunarodni festival nove muzike RING RING, imaće od 14. do 20. maja svoje dvadesettreće izdanje. Kako Kulturni centar Rex još uvek nije dobio odgovarajući prostor za svoje delovanje, festival je našao novo utočište u Studentskom kulturnom centru, koji je još od sedamdesetih godina mesto okupljanja raznovrsne umetničke alternative i avangarde. U Velikoj sali SKC-a će biti održan festival uz samo dva iskakanja van ovog prostora – sada već uobičajeno gostovanje festivala u Studiju 6 Radio Beograda, uz direktan TV i radijski prenos jednog od koncerata.  Treći prostor je Kulturni centar Grad, u kojem će festival, u saradnji sa Bad Music For Bad People, organizovati kasnovečernji nastup trija Dirtmusic, da bi se publici omogućilo da stignu na sve zanimljive koncerte te večeri.

Svakako su glavne zvezde festivala saksofonista Ken Vandermark i bubnjar Paal Nilssen-Love, stari poznanici beogradske publike. Zanimljivo je da ove godine domaći muzičari nastupaju isključivo u kombinaciji sa umetnicima iz inostranstva, što samo pokazuje da na ovdašnjoj sceni postoji dovoljno entuzijazma i upornosti, ali i kvaliteta.

Pored koncertnih događaja, od kojih je ulaz na koncert 14. maja besplatan, biće organizovana i radionica sa mladim džez pijanistima, koju će održati italijanski pijanista Livio Minafra 

Program festivala:

14.05 – SKC, 20h, Promo koncert
Markus Krispel/Matija Schellander/Miklos Szilvester (Austrija/Mađarska)

16.05 – Studio 6, 21h

Sawt Out (Nemačka/Liban)

17.05 – SKC, 20h
Dragon’s Fuel with Alberto Miorin (Srbija/Italija)
OM Quartet (Švajcarska)

18.05 – SKC, 20h, Night of the solos
Burkhard Beins (Nemačka)
Livio Minafra (Italija) + gost Svetlana Spajić (Srbija)

19.05 – SKC, 20h, Night of the duos
Marina Džukljev & Aron Porteleki (Srbija/Mađarska)
Ken Vandermark & Paal Nilssen-Love (SAD/Norveška)

20.05 – SKC, 20h
Širom (Slovenija)
Nataša Grujović & Steve Kaspar (Luksemburg/Srbija)

Karte i kompleti su u prodaji u Kafeu SKC-a od 5. maja. Cena ulaznica za koncerte u SKC-u je 400 dinara po večeri, osim za koncert 19. maja, koji je 500 dinara, dok komplet iznosi 1300 dinara.

18.05. OffRing Ring u KC Grad, 23h
Igralom (Srbija)
Dirtmusic (Australija/SAD/Turska)

Karte za ova dva koncerta su u prodaji u KC Grad i ne ulaze u komplet karata.

Festival su podržali:  Goethe Institut, Austrijski Kulturni Forum, Grad Beograd, Pro Helvetia, RTS, FOCUNA, SIAE, Antići, Collegium Hungaricum – Institut Balaši, Italijanski Institut za kulturu

Linkovi na video:

https://www.youtube.com/watch?v=gruFCTjb-GQ

https://www.youtube.com/watch?v=L44lNjFZEj0

https://www.youtube.com/watch?time_continue=72&v=kNA93Gynvp0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share