Zamislite da se 23 godine bavite u najvećoj tajnosti svojim hobijem? Da, polovina od vas razmišlja o seriji posvećenoj NCIS-u (Navy Crime Investigation Service) i specijalnom agentu Džetrou Gibsu, koji u podrumu svoje kuće pravi jahtu.

Ali – ne govorimo o njemu.

Govorimo o čoveku koji je rok muzici dao velike hitove kao što su Baby Jane, (I am) Sailing, Have I Told You Lately (That I Love You), Do Ya Think I am Sexy…

Dakle, Rod Stewart, čovek koji je izvodio baš ove pesme, a koji je pre svoje rock karijere radio kao grobar, krio je svoj hobi čitave 23 godine na tavanu svoje kuće u Los Anđelesu. A tamo – tamo je napravio maketu čitavog jednog grada sa funkcionalnim sistemom železnice!

Sličnu strast prema vozovima imali su Walt Disney, Frank Sinatra, Roger Daltry, Neil Young, Sheldon Cooper (Big Bang Theory – Štreberi)… Ali ova maketa – prevazilazi i najluđe maštarije: sve je tu. Neboderi, skladišta, pruga, brda, stanice, tuneli…

Arhitektura makete inspirisana je Njujorkom iz četrdesetih godina prošlog veka, a kako bi železnički sistem besprekorno funkcionisao – doveo je posebnog električara.

Inače ovim povodom je otkrivena još jedna strogo čuvana tajna: Sir Rod Stewart je u poslednje dve decenije, kad god bi išao na turneju, na svojim rajder listama (listu zahteva organizatorima) obavezno navodio da mu je potrebna posebna radna soba. Upravo u njoj je redovno radio na projektovanju i izgradnji svoje mega-makete.

 

Jedan komentar o “Rod Stjuart – čovek koji je voleo vozove

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

119 Shares
Share119
Tweet
Pin
Share
Share