Severina i Igor Kojić glume u distopijskoj zombi komediji „Posljednji Srbin u Hrvatskoj“! Zvuči baš kao džet-set klikbejt naslov u tabloidima, zar ne? Ali, istina je!

Kebin „mali“ u debitantskom filmu Igora Ličine igra zombija. A uloga koju tumači Severina je- tajna.

Nego – da se manemo tabloida. Slede neke druge (i mnogo važnije informacije) o ovom filmu:

Dok se razni „mediji“, „novinari“ i „političari, kao i „patriote“ po celom Balkanu upinju da nas opet posvađaju – filmska industrija pokazuje da zajedno možemo da funkcionišemo baš savršeno.

„Posljednji Srbin u Hrvatskoj“ – prvi film scenariste i režisera Predraga Ličine (kod nas poznatog po seriji Nemoj da zvocaš, emitovanoj na TV Prva), pravi je primer za to.

Nakon snimanja, ovo debitantsko ostvarenje u produkciji Kinorame (Zagreb) i Art & Popcorna (Beograd), koje su finansirali Hrvatski audiovizuelni centar i Filmski centar Srbije stiglo je u fazu postprodukcije.

Uz Severinu, čije je spotove režirao, Ličina je okupio odličnu glumačku ekipu, sa nekoliko izuzetno poznatih imena, kao što su Sergej Trifunović i Rene Bitorajac (glumio Srbina u Oskarom ovenčanom filmu Danisa Tanovića Ničija zemlja).

Uz njih, tu su i Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Bojan Navojec, Marina Redžepović i mnogi drugi.

Distopijsko ostvarenje ovog režisera smešteno je u blisku budućnost Hrvatske, sedam godina nakon njenog bankrotstva. U tom periodu razlika između bogatih i siromašnih postala je još drastičnija.

Novi ratovi opterećuju svet – ovaj put za vodom, koja je postala dragocenija od nafte: Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju ni od uništavanja, osvajanja, pa čak ni od ubacivanja zombi virusa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share