Četvrti Festival američkog nezavisnog filma biće održan ove godine u Domu omladine od 13. do 16. septembra. 

Tokom Festivala koji na svom programu ima ostvarenja koja su preskočili „mejdžori“ moćne holivudske filmske industrije, biće prikazano šest najnovijih filmova u konkurenciji za Grand Prix IndieBelgrade 2018. 

U pitanju su filmovi koji ne beže od izazova života u modernom svetu, teških tema, društvenog angažmana. Ova ostvarenja prikazana su na najprominentnijim svetskim festivalima ove godine: Veneciji, Tribeki, Sandensu, Karlovim Varima, a naročito mesto zauzeće i pobednik Festivala Sandens 2018.

Zvezda ovogodišnjeg Festivala biće dvostruki oskarovac, filmski reditelj Aleksandar Pejn.

Ovaj reditelj radio je sa filmskim zvezdama kao što su Džek Nikolson, Džordž Kluni, Met Dejmon, Riz Viderspun, Bert Rejnolds i mnogi drugi.

Za sobom je ostavio kultna ostvarenja nezavisnog filma kao što su filmovi Stranputica, Nebraska, Potomak i Sve o Šmitu.

Pejn će se beogradskoj publici pokloniti u subotu, 15 septembra, kada će primiti i nagradu Indie Icon Award za životno delo, a potom će prisutni biti u prilici da sa njim pričaju o dugačkom putu od nezavisnog filma do (dva) Oskara.

Selektori ovogodišnjeg Festivala su Hristina Hadžiharalabus i Radoslav Pavković, a organizaciju su sproveli Dom omladine Beograda i Super Films Int.

Festival se odvija uz podršku Grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja i Ambasade SAD u Beogradu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share