Filmski centar Srbije potvrdio je da će od 23. do 29. avgusta u Teheranu, Tabrisu i Širazu biti održana revija srpskog filma.

Nakon neuspešnog nastupa Srbije na teheranskom sajmu knjiga tokom ovog leta, kada su srpski izdavači tek na zatvaranju manifestacije mogli da napune štand sa delima naših autora, jer su se knjige volšebno izgubile, ovo će biti prilika da iranska publika sazna nešto više o našim kulturnim poslenicima.

Film „Ničije dete“ Vuka Ršumovića otvoriće srpski filmski mini festival u Kući umetnosti u Teheranu, a tokom ove manifestacije koja će posetiti tri grada, biće prikazani i filmovi „Anplagd“ Mladena Kovačevića, „Branio sam Mladu Bosnu“ Srđana Koljevića, „Enklava“ Gorana Radovanovića, „Kozje uši“ Marka Kostića, „Dnevnik mašinovođe“ Miloša Radovića i „Rekvijem za gospođu J.“ Bojana Vuletića.

Tokom nedelje srpskog filma biće održane i tri diskusije na kojima će se razmatrati moguća saradnja između srpske i vrlo specifične, ali umetnički izrazito sofisticirane iranske filmske industrije.

Ovu manifestaciju organizuju Filmski centar Srbije, ambasada naše zemlje u Iranu i iranska institucija za promociju inostranog filma „Art Experience“ uz pomoć Ministarstva kulture i inofrmisanja i Ministarstva inostranih poslova Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share