Možda je tekst sa ovim naslovom trebalo napisati pre dve i po godine, kada je u martu 2016. portal GLE prvi put izašao u javnost sa nekim tekstom.

Možda je tekst sa ovim naslovom trebalo napisati pre mesec dana, kada je potpisnik ovih redova počeo da uređuje portal GLE.

Siguran sam da ni sada nije kasno za takav tekst. Tačnije, siguran sam da je sada pravo vreme za ovakav naslov i za ovakav tekst.

Zaista, šta mala i kreativna ekipa želi od ovog sajta? Gde GLE želi da bude, kada se govori o kulturi i kulturnim dešavanjima? Šta GLE želi da postigne u džungli (ili je bolje reći močvari) srpskog online novinarstva? 

GLE NE ŽELI DA VAM VREĐA INTELIGENCIJU

GLE ne želi da se takmiči sa tabloidima i raznim „portalima“ koji klik-bejt naslovima i sadržajem nedostojnim mislećih ljudi.

GLE ne želi da vas truje politikom i rijalitijima. GLE ne želi da skraćuje vaš život.

GLE želi da postane vaše malo, ali sigurno stakleno zvono, pod koje ćete se uvek rado vraćati. Vaša mirna luka. Vaš razlog za osmeh.

GLE želi da postane mesto na internetu koje objavljuje vesti, prikaze, recenzije, intervjue sa ljudima koji imaju svoju težinu, o događajima koji su važni: Bez obzira na to da li je u pitanju umetnost, kultura, pop-kultura ili (što da ne) moda i kultura življenja.

GLE želi da postane mesto na kom ćete pronalaziti sve ono što vas interesuje, a vezano je za neki lepši, kreativniji, pismeniji, zaista, u pravom smislu bolji život.

ZATO PORTALU GLE TREBA VAŠA POMOĆ

Pomoć u širenju sadržaja koje GLE objavljuje preko društvenih mreža, ali i naročito – pomoć koja bi se ogledala u slanju informacija, najava kulturnih i inih događaja u vašem gradu.

Malo nas je, a sadržaja je mnogo. Jer, nije Srbija samo Beograd! Svakog dana se uveravamo u to: Ova zemlja je premrežena raznim filmskim i muzičkim festivalima koji su poznati na celoj planeti. Srbija je puna pametnih, talentovanih, svetski poznatih i priznatih ljudi koji se bave kulturom, pop-kulturom, umetnošću. Ne poznajemo ih sve. Isto tako je i sa regionom.

Zato nam javljajte šta se dešava kod vas. Da li se otvara izložba Save Šumanovića ili Pabla Pikasa u vašem gradu? Da li se kod vas snima neki novi film, ili gostuje filmska ekipa iz inostranstva? Da li će vas koncertom obradovati neki poznati bend ili pevač? Da li vaše lokalno pozorište sprema neku premijeru?

GLE – najkraće – želi da bude mesto gde tražite dobre vesti. Mesto gde se napajate onim dobrim, kvalitetnim sadržajima.

Zato – bez obzira da li ste u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Subotici, Čačku, Valjevu, Kraljevu, Negotinu… Bilo gde; Bez obzira da li ste umetnik ili radite u nekoj ustanovi kulture i (ili) umetnosti – javite nam šta se radi u vašem mestu.

Postanite deo GLE porodice.

Aleksandar Bećić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share