Nekadašnja zgrada Beobanke na Zelenom vencu, koja bi u dogledno vreme, prema najavama, trebalo da postane ekološka građevinska lepotica glavnog grada, otvoriće svoja vrata 8. i 9. septembra uličnim umetnicima!

Ovo je potvrđeno iz umetničkog kolektiva Street Smart i projektantskog biroa Stattwerk.

Popularna street art lokacija dobiće (makar na kratko) svoje novo ruho i predstavljaće košnicu u kojoj će se okupiti multimedijalni programi.

Ovu zgradu uživo će oslikavati neki od najboljih domaćih uličnih umetnika dajući svoj pečat temi „Gradska oaza“.

Nikola Mihajlović, Jana Danilović, JUNK, TKV, Das Drogen, Studio Kriška, Ink, Zez Lunatic, Re, Kewa, Anthony Brooks, Resto i Quam daće svoj pečat popularnog arhitektonskog ružnog pačeta.

Uz sve to biće organizovano i nekoliko besplatnih radionica:

U subotu, 8. septembra, u 12 sati decu uzrasta od 8 do 15 godina očekuje radionica „Crtanje u krug”, uličnog umetnika Quam-a.

Istog dana u 13 časova počinju i dve radionice nastale u saradnji sa studentima Fakulteta za medije i komunikacije: radionica animiranih kolaža „Šetnja herbarijuma” Tamare Tasi i Jane Bjelice približiće posetiocima digitalnu umetnost.

Program pravljenja eksperimentalnog i ambijentalnog muzičkog instrumenta „Sonic Junk Harmonic“, Tarasa Subotića i Ivane Miljković, će se sastojati od sklapanja novih muzičkih instrumenata od odbačenih i upotrebljenih materijala.

U subotu u 14 časova će se predstaviti i prvo ekološko socijalno preduzeće u Srbiji „Ekobag“ radionicom šivenja torbi od upotrebljenih bilborda i tekstila, a u nedelju od 13 časova Jana Danilović, ulična umetnica, držaće radionicu „Paste up“ namenjenu svima od 15 do 104 godine koji žele da se upoznaju sa paste up tehnikom, koja se koristi za privremene intervencije na ulici.

Broj mesta za radionice je ograničen, a prijavljivanje se vrši putem mejla streetsmartbelgrade@gmail.com.

Oba festivalska dana između 18 i 20 časova će se odvijati i sito štampa uživo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share