Da su cigarete farmaceutski proizvod pušenje bi bilo zdravo. I na kutijama cigareta bi pisalo pušenje spašava.

Kad ti treba frižider, odeš kupiš jedan frižider i rešio si problem. Kad ti treba toster, odeš kupiš jedan toster i rešio si problem. Jednostavno. Ali kad treba da rešiš neki zdravstveni problem, e tu se stvar već komplikuje.

Odeš kod doktora zbog jednog problema. On ti kaže visok pritisak. Da ti lek za taj problem, međutim kao neželjeno dejstvo tog leka tebi krene srce da lupa ubrzano.

Ti se vratiš kod lekara, on ti da lek za puls. Tebi kao nuspojava tog leka krene nepravilan rad srca.

On ti prepiše lek za tahikardiju jer nipošto ne smeš da prekidaš primarnu terapiju hipertenzije.

Tebi onda krenu da otiču zglobovi, ali pošto ne smeš da prekidaš ovu lančanu terapiju, on ti da lek za izmokravanje kako bi ti splasli otoci.

Nešto od svega toga što piješ ti izaziva mučninu, ali on ti kaže da moraš da nastaviš sa lekovima i prepiše ti lek za želudac. Uskoro kreću da ti iskaču pečati po telu kao alergijska reakcija na neki od gore pomenutih preparata i onda dobiješ antihistaminik da to ispeglaš.

Kako uopšte pušenje ubija kad su tolike ljude u Holivudu spasile tabakere?

Nakon par nedelja odeš na kontrolu. Doktor ti kaže da je sad sve u redu. Ti sav srećan jer više ne moraš da piješ šaku lekova, a on ti kaže da se terapija za pritisak uzima doživotno i tebi dođe da se rokneš i onda on mora da ti doda i antidepresiv.

Tako za jedan problem uzimaš šest različitih proizvoda i bude ti jasno zašto je farmaceutska industrija najjača.

Jer kad je profit u pitanju oni su u stanju da te ubede u sve.

Evo na primer, da su cigarete farmaceutski proizvod pušenje bi bilo zdravo.

Išli bi doktori po televizijama da ti objašnjavaju kako su cigarete do jaja jer pušači imaju bolju spirometriju u veći kapacitet pluća jer stalno vežbaju udah izdah. I kako je super kad imaš pušački kašalj od kog iškašljavaš one žućkaste kuglice jer na taj način čistiš alveole.

I na kutijama cigareta bi pisalo pušenje spašava, jer kako uopšte pušenje ubija kad su tolike ljude u Holivudu spasile tabakere.

Bob Bg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

183 Shares
Share183
Tweet
Pin
Share
Share