Ako ste bili među onima koji su ovih dana spekulisali na mrežama o tome ko će biti prvi headliner sledećeg izdanja Exita, ako ste „licitirali“ da će u Srbiju konačno doći kultni rok bend The Cure – bili ste u pravu!

Dušan Kovačević, osnivač Exita nije krio oduševljenje pred činjenicom da su članovi legendarnog benda tražili da se Petrovaradinska tvrđava uvrsti u mali broj evropskih festivalskih lokacija na kojima će nastupiti:

“Svake godine od osnivanja Exita slali smo ponudu za The Cure, a paradoksalno, baš u trenutku kad su po svim svetskim medijima na vrhuncu karijere i kreću na najtraženiju turneju iduće godine, desilo se da se oni jave nama!”, izjavio je, najavljujući nastup 4. jula 2019.

Čuveni rok kritičar Dragan Ambrozić je dodao je za B92 da je u pitanju neverovatna vest, te da „od velikih bendova iz te generacije kod nas nisu bili samo The Cure i U2. Sa velikom sigurnošću se može reći da je u pitanju jedan od najznačajnijih koncerata u istoriji EXIT festivala, kao i jedno od najvažnijih gostovanja u Srbiji ikada”.

The Cure, bend koji je spojio post-pank i indie zvuk važi za jedan od retkih koji na svakom nastupu daje sve od sebe, bend čiji članovi i posle toliko decenija uživaju u živim svirkama.

Svaki njihov koncert predstavlja neverovatan koktel hitova iz cele karijere, a nastupi im često traju i po tri sata.

Imajući sve to u vidu, računamo da će spektakl na Petrovaradinu 4. jula obeležiti svi njihovi veliki hitovi, od  „Friday I’m in Love“ i „Lovesong“, preko „Pictures of You“, „Boys Don’t Cry“, do „Love Cats“, „Just Like Heaven“, „A Forest“.

Vidimo se na Exitu, zar ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

94 Shares
Share94
Tweet
Pin
Share
Share