The Time of Miracles – naslov je prvog albuma srpskog metal benda The Trigger koji je objavljen na engleskom jeziku za nemački Massacre Records.

Ova izdavačka kuća poznata je po saradnji sa metal bendovima i sastavima koji neguju jači zvuk, pa je The Trigger bio logičan izbor za ovu kuću, kao što je i ova kuća bila logična za naš bend koji je želeo da napravi internacionalnu karijeru.

Albumu The Time of Miracles, četvrtom studijskom izdanju ove metal grupe, prethodili su spotovi za pesme Pray i What Have We Become, kao i lirik video za pesmu Don’t Feed the Cannibals, na kom se kao gost pojavio Darko Živković (Downstroy).

Album je sa autorske strane istovremeno i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu su se našle neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i naravno na engleskom jeziku. 

Na albumu osim Darka Živkovića gostuju i Marko Matijević Sekul (Manntra), Vladimir Lalić (Organized Chaos) i Emir Hot.

Iza produkcije i miksa albuma ponovo stoji gitarista benda Dušan Svilokos, a za vizuelni koncept se pobrinuo dugogodišnji saradnik benda, Vladimir Petrović.

„Mnogo energije je uloženo da dobijemo tekstove koji će biti u duhu engleskog jezika, a stvarati ista osećanja i slike kao što je to bio slučaj na srpskom zaista nije jednostavno. Kroz taj proces smo stekli dodatno poštovanje prema našem jeziku, koji je na mnogo načina mnogo fleksibilniji od engleskog“, rekla je frontmen benda, Milena Branković, najavljujući istovremeno da će u budućnosti, bez obzira na međunarodnu karijeru, neke od pesama obrađivati i za naše tržište.

POSLUŠAJTE I NABAVITE ALBUM

Milena je veoma zadovoljna sa dosadašnjom saradnjom sa izdavačkom kućom Massacre Records:

„Bendovima sa ovih podneblja je mnogo teže da funkcionišu na evropskoj i svetskoj sceni zbog objektivnih prepreka. Iako nas internet naizgled sve spaja, fizička udaljenost je i dalje problem za organizovanje turneja i promociju. Upravo zato je poseban kompliment što je Massacre Records bio zainteresovan da nam objavi album, iako su svesni da marketinški posao oko njega nije lak. Mnogo naših kolega sa ovih prostora nailazi na zid po ovom pitanju, jer izdavači ne žele da rade sa bendovima kojima je teže da imaju turneje i samim tim prodaju i promovišu izdanje. Imamo sjajnu saradnju sa izdavačem i planiramo da nastavimo sa promocijom albuma u sledećih godinu dana, sviramo pred publikom što češće i snimimo još nekoliko muzičkih videa. Ovim albumom započinjemo novo poglavlje i vidimo ga kao početni korak kojim krećemo na novu etapu muzičkog putovanja.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share