Posle tri studijska i jednog „live“ albuma, beogradsko-pančevački metal bend The Trigger rešio je da se oproba i u inostranstvu! 

Ova grupa potpisala je ugovor za izdavanje novog albuma sa poznatom nemačkom izdavačkom kućom Massacre Records, tako da će se uskoro naći u društvu bendova Sinister, Crystal Ball, Atrocity, Dark Millenium, Thornbridge i 69 Chambers!

Massacre Records je poznat publici kao izdavač koji već skoro trideset godina aktivno promoviše metal i hard rok muziku i stajao iza imena kao što su King Diamond, Pretty Maids, Theatre of Tragedy, Atrocity, Pink Cream 69, HateSphere, Crematory, Kittie, Disbelief itd.

Beogradska petorka je još prethodne godine objavila da je završila snimanje svog prvog izdanja na engleskom jeziku. Nakon pregovora sa više izdavača, dogovor je postignut sa ovom dobro poznatom izdavačkom kućom.

Novo izdanje The Trigger-a će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu će se naći neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i naravno na engleskom jeziku.

Frontmen grupe, Milena Branković, priča o tome šta ovakav ugovor znači za dalji rad sastava:

„Ugovor sa Massacre Records nam zaista otvara mnoga vrata. Kada ste sa ovih prostora, jako je teško doći do strane publike, medija ili radio stanica, bez obzira koliko ste dobri u onome što radite, jer je konkurencija ogromna. Potrudili smo se da ne izdamo za jako malog izdavača, već za nekoga ko je dovoljno veliko ime da može da nam pomogne da se adekvatno predstavimo novim fanovima i da više nastupamo preko. Za sada je saradnja  sa izdavačem odlična i veoma smo zavodovoljni! Zaista smo ponosni što im se naš materijal dopao, što veruju u nas i što su se odlučili da nas potpišu, iako znaju da ćemo biti potpuno novo ime na evropskoj i svetskoj metal sceni.“

The Trigger su do sada objavili tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova i jedinstveni ženski vokal.

Bend je tokom više od deset godina svog postojanja dobio više priznanja i nagrada, a albumi su dobili jednoglasne pozitivne kritike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share