Možda je srpska publika navikla da gleda isključivo američke akcione filmove, ali, pravim znalcima je dobro poznato da i druge kinematografije prave sjajna ostvarenja u tom žanru. Ruski film Ubiti po viđenju Karena Šahnazarova je pravi dokaz za to.

Ovaj akcioni film od 27. septembra prikazivaće se i u našoj zemlji, a veliki ruski reditelj, koji se ovim filmom ostvario i kao producent, Karen Šahnazarov – dolazi na premijeru filma u Beograd!

Film „Ubiti po viđenju“ snimljen je na osnovu istinitog događaja, o hvatanju jednog od najvećih terorista u istoriji Ruske Federacije.

Scenario je napisan na osnovu sećanja direktnih učesnika u složenoj operaciji Federalne službe bezbednosti (FSB).

Glavnu ulogu u ovom filmu tumači ruska filmska zvezda Igor Petrenko:

„Imali smo ozbiljnu odgovornost prema ljudima kojisu to preživeli. Moj lik je operativac FSB-a koji se pridružio timu sa zadatkom da likvidira najtraženijeg teroristu, odgovornog za smrt velikog broja nedužnih civila i dece“, kaže Petrenko.

„Želeo sam da odam počast ljudima koji svakodnevno rizikuju svoje živote, čuvajući naš mir“, zaključio je on.

Aleksandar Aravin, reditelj filma dodao je da film ima elemente akcionog filma, ali više je priča o o ljudima koji brane svoju otadžbinu:

„Ovo nije zabavan film o pravim muškarcima. Ovakvi filmovi se retko mogu videti na ekranima. Ne govorimo o mišićima i pucanju, već o karakteru ljudi, o smislu, o prilici da se preuzme odgovornost“.

Film je sniman na autentičnim lokacijama među najlepšim planinskim pejzažima Severne Osetije i Ingušetije, gde se operacija i odvijala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share