Zagrevate se za Noć muzike, u petak 30. avgusta? Onda je pravi način za to da i dan pre dođete na beogradsko Ušće, gde će u samo jednoj večeri biti izvedena dva sjajna besplatna koncerta!

Najpre će se publici predstaviti Slobodan Trkulja sa sastavnom Balkanopolis, uz dobro poznatu mešavinu pop-rok spektakla, simfonijskog i epskog zvuka, prožetog tradicijom ovih prostora. 

„Održali smo mnogobrojne koncerte u arenama i teatrima širom sveta, i osvojili srca publike modernim srpskim zvukom. Svaki koncert Balkanopolisa je spektakl, a za nastup na Ušću pripremamo posebnu set listu, jer će ovaj koncert biti deo dokumentarnog filma kineske CCTV televizije o meni i Balkanopolisu, a snimaće se tokom naredna dva meseca“, rekao je Trkulja i pozvao Beograđane da dođu na Ušće „kako bi svi zajedno poslali što lepšu sliku u svet“.

Nakon ekstravagantnog Trkulje, na scenu će se popeti legendarni Vlatko Stefanovski sa kamernim orkestrom „Rok simfonija“ iz Bitolja.

Ovaj orkestar sastavljen je od vrsnih muzičkih profesionalaca sa zavidnom karijerom i ogromnim brojem koncerata širom sveta:

„Ovaj orkestar čine mladi muzičari, koji su rešili da malo prošire svoj reprertoar, svirajući numere iz rock lektire. Zabavno je nastupati sa većim orkestrima, jer je zvuk bogatiji, a repertoar i za mene nov i svež. Pevam i sviram neke numere koje ne izvodim na mojim koncertima, a siguran sam da će publika na Ušću uživati“, rekao je Vlatko Stefanovski.

On će posle koncerta u Beogradu otputovati za Skoplje, kako bi 2. septembra prisustvovao otvaranju izložbe „Putešestvije“ u Muzeju grada Skoplja. 

Ova izložba sastavljena je od koncertnih i promotivnih postera iz njegove karijere. Radi se o izložbi postera iz lične kolekcije i arhive Vlatka Stefanovskog, a mnogi od tih postera krase njegov dom.

Vlatko Stefanovski iza sebe ima karijeru koja traje više od 40 godina i izložba mapira njegovu karijeru od samih početaka sa grupom Leb i Sol, ali uključuje i njegovu solističku karijeru koja je započela devedesetih i od tada se razgranala na ogroman broj različitih projekata i koncerata.

Sama izložba spaja različite vremenske periode, geografska podneblja i emocije.

Izložba „Putešestvije“ je deo filmskog festivala Skopje Cinema City, festivala muzičkih dokumentarnih filmova, na kojem će se u okviru programa prikazivati filmovi u kojima je gitara kao instrument u fokusu. Za pet dana biće prikazano 10 filmova, koji će na unikatan način prikazati autore i njihove živote u odnosu na ovaj instrument.

Pored izložbe, na otvaranju filmskog dela, 3. septembra u Kinoteci Makedonije nastupiće Vlatko Stefanovski u solističkom izdanju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

155 Shares
Share155
Tweet
Pin
Share
Share