Zamislite veče u kom bi na jednom mestu videli Biseru Veletanlić, Gabi Novak, Vasila Hadžimanova i Matiju Dedića. Na neki način dupla porodična manufaktura:

Gabi Novak – majka Matije Dedića.

Bisera Veletanlić – tetka Vasila Hadžimanova.

Dakle – kad njih četvoro zamislite na jednom mestu, to naravno – mora biti prožeto muzikom. Ne može drugačije. I to kakvom! Muzikom koja nema kratak „dah“ na radio stanicama sa ovih prostora. Muzikom koja je odavno zaslužila epitet evergreen-a.

Upravo takav sastanak – s publikom, desiće se 16. novembra u Kombak dvorani (nekadašnjem Domu sindikata). 

Bisera Veletanlić, jedna od najpoznatijih i najboljihvokala na Balkanu koja je odavno postala sinonim za nezaboravne džez izvedbe najrazličitijih autora, žena koja je pre 40 i više godina gospodarila muzičkim festivalima nekadašnje zemlje. Na kraju- dobitnica Nishville nagrade za životno delo.

Gabi Novak, dobitnica hrvatske nagrade Porin za životno delo, životna saputnica najvećeg pesnika među muzičarima, Arsena Dedića… U muzici i na sceni više od pola veka, sa više hiljada nastupa iza sebe.

„Last but not least“, Vasil i Matija. Dvojica svetski poznatih i priznatih džezera. Obojica odrasli u muzičkim porodicama, sa fantastičnim karijerama i bogatom diskografijom.

I vraćamo se na prvu rečenicu: Svi oni zajedno. U Kombank dvorani, uz hitove Arsena i Matije Dedića, Zafira i Vasila Hadžimanova, Kornelija Kovača, Kemala Montena, Đorđa Novkovića i drugih nezaboravnih majstora jugoslovenske muzičke scene.

Izbor je jasan: 16. novembar – Kombank dvorana. Koncert. A na njemu – Bisera i Gabi, Vasil i Matija. Pa da uživamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share