Jedan od najboljih pijanista sveta, Nikolaj Luganski, nastupa sa Beogradskom filharmonijom 4. i 5. oktobra od 20 časova na Kolarcu.

Dok će Filharmonijom dirigovati Aleksandar Vedernikov, slavni pijanista će izvesti Bramsov Drugi klavirski koncert, kao i Sibelijusovu Simfoniju br.2 – delo koje zauzima posebno mesto na repertoaru Beogradske filharmonije. 

Miljenik beogradske publike, Nikolaj Luganski, jedan je od poslednjih predstavnika zlatnog doba sovjetskog pijanizma

Sa Beogradskom filharmonijom je poslednji put nastupao 2014. godine, a ovom prilikom publika može da očekuje 50 minuta monumentalnog praznika virtuoznosti pijanizma u  prstima slavnog umetnika i njegovom  izvođenju Bramsovog dela.

Sibelijusova simfonija predstavlja veličanstven odgovor kompozitora na temu borbe za slobodu naroda

Beogradska filharmonija će ovu kompoziciju izvesti prvi put nakon američke turneje kojom se 2014. godine predstavila na „novom kontinentu“.

Ovog puta pod upravom Aleksandra Vedernikova, jednog od najautentičnijih dirigenata koji je do sada predvodio filharmonijski orkestar.

Beogradska filharmonija je ponovo pripremila ciklus odabranih koncerata iz sezone u dodatnom terminu, ove godine, pod nazivom Unterhaltovanje.

Na ovaj način, dan uoči uobičajenih koncerata petkom, nova publika može da se “unterhaltuje” sa Filharmonijom i upozna sa najatraktivnijim koncertima iz redovne sezone.

Karte za ovaj ciklus od pet koncerata su u prodaji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share