“Veštica iz Strašilova – Memento mori”, koautorski roman koji potpisuju Miloš Petković, jedan od najčitanijih i najpopularnijih pisaca mlađe i srednje generacije i njegov ruski kolega, Anton Ivanovič Leskov objavljuje izdavačka kuća Portalibris.

U pitanju je dinamičan, forenzički triler sa elementima onostranog. Radnja romana odvija se u župskom vingorju podno Kopaonika osamdesetih godina, a sama pripovest prati sokolara sa beogradskog aerodrome,Stribora, čija leđa prekriva impozantna tetovaža grčkog krsta, zatim vešticu Dijanu iz sela Pokrep koju meštani šapatom nazivaju Snohvaticom, i mističnog inspektora Krstića koji traga za počiniocem zverskih ubistava oko drevne tvrđave Koznik. Da li tajnu krije devojčica Kruna koja pati od porfirije, bolesti kraljeva i vampira, da li veštičije relikvije u Strašilovu predstavljaju odgovore ili tragove što vode do cilja? Dve zlokobne reči obitavaju u vetru i najavljuju završnicu od koje zastaje dah… Memento mori…

Unutar romana nalazi se foto-album sa fantastičnim fotografijama likova iz knjige, lokacija i značajnih predmeta i artefakata, kao i kompletna bibliografija i internet izvori dvojice autora. Blurbove za roman potpisuju fmajstor za filmsku masku Miroslav Lakobrija, Vladimir Todorović (Radio Beograd – 202) i novinar i tv-voditelj Katarina Obradović, dok je, kao model za vešticu Dijanu, učestvovala Ljubica Dolašević. Autor naslovnice je nagrađivani ilustrator Igor Krstić.

Izdavač: Portalibris

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share