Ako ste se, nekad davno, pre 30 godina (i koju preko) ložili na vazduhoplovstvo – ono ratno, naravno, verovatno ste mnogo puta gledali film Top Gan.

Istina, nešto kasnije, svi vi koji ste se ložili na ratno vazduhoplovstvo, prisećali ste se Toma Kruza dok ste gledali u nebo iznad Srbije i Crne Gore i uz zvuke sirena osluškivali kada će nad vašim mestom da se začuje zlokobni fijuk projektila i gde će taj projektil da detonira.

Kako bilo, dovoljno godina kasnije, kada pamćenje publike dovoljno zatupi (barem na ovim prostorima) stigne novi trejler. Trejler za nastavak filma Top Gan.

I naravno – u njemu Tom Kruz. Letačko ime Maverick (Ovan). Ovaj put za komandama nekog novog aviona. Boljeg, nabudženijeg, ubitačnijeg. I… U suštini suvišnog.

Dakle, ako je suditi po trejleru i dostupnim informacijama, nastavak priče o Maveriku i njegovim top-gan drugarima koji su u stanju da skidaju Ruse i druge prijatelje „američke demokratije“ sa „slobodnog neba“ kao što se to radi u video igricama na vašem telefonu, ponovo se vezuje za hladne odnose s Rusima. I na sve veću upotrebu dronova u modernom ratovanju, ne samo u izviđačkim, nego i u borbenim akcijama.

Na samom nosaču aviona, zapovednik ratne skalamerije koja plovi konstatuje da je Maverik do danas, s obzirom na svoju karijeru i stvari koje je uradio (oborio 3 neprijateljska aviona, imao 40 borbenih misija i slične koještarije) trebalo da postane barem admiral sa dve zvezdice, a opet je na nosaču kao običan pilot u činu kapetana.

„Ti si vrsta koja izumire“, poručuje Tomu Kruzu njegov pretpostavljeni na šta on, naravno, sa svojim ostarelim dečačkim osmehom odgovara „Možda. Ali ne danas“.

Dosta spojlera.

Ako volite spektakle iz Holivuda u kojima se naravno, sve vrti oko brzine, tehnologije, holivudskih zvezda i dobrih cica, onda ćete ispratiti film „Top Gun Maverick“.

U jednom od najočekivanijih nastavaka ikada, Tomu Kruzu pridružuju se Val Kilmer i Ed Haris, koji repriziraju uloge iz prvog dela, a sada su uz njih i Dženifer Koneli, Džon Ham i mnogi drugi.

Premijera? Auh… Pa… Načekaćete se! Tek 25. juna 2020. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

68 Shares
Share68
Tweet
Pin
Share
Share