Kraftverk, Dipeš Mod, Džudas Prist, Motorhed, MC5, Saundgarden, samo su neki od nominovanih za Rock&Roll kuću slavnih 2020. A među njima, po prvi put, Pat Benatar i – verovali ili ne – Vitni Hjuston!

Sedam i po godina nakon njene smrti, pevačica koja je do danas, prema Ginisovoj knjizi rekorda, najnagrađivanija pevačica svih vremena, prvi put je nominovana da uđe u kuću slavnih Rock&Roll muzike.

Šokantno je da Hjustonova, koja je šest puta bila dobitnik Gremija, dosada nije ušla u kuću slavnih. Neko će reći da je razlog za to što njena muzika nije „Rock&Roll“, ali, onda možemo da pitamo kako su to Areta Frenklin, Dona Samer, Madona i Dženet Džekson odavno postavljene u „hall of fame“.

Kako bilo, ništa manje šokantan podatak je da ni Pat Benatar nikad nije bila nominovana za kuću slavnih rock muzike, iako se radi o jednoj od najpoznatijih i najpriznatijih rock autorki u Sjedinjenim Američkim Državama.

Po prvi put su ove godine nominovani i Notorious BIG, Dejv Metjus bend, Dobi braders, Motorhed, Saundgarden, Ti Reks i Tin Lizi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

188 Shares
Share188
Tweet
Pin
Share
Share