Kao najavu za predstojeći album “Bezumlje i mrak”, beogradski bend Vrane kamene predstavio je publici novi singl “Bezdan” propraćen i video spotom.

Beogradski alternativni garažni rock bend Vrane kamene  dobro je poznat domaćim ali i regionalnim ljubiteljima rock zvuka.

Proglašeni su za jedan od tri najbolja srpska demo benda za 2014.godinu u okviru Bunt rok festivala, osvajači su titule u kategoriji „Najbolji debi album“ (2015), vicešampioni u kategoriji „Singl godine“ (2016), osvajači titule u kategoriji „Singl godine“ (2017), kao i osvajači prvog Kupa radija 202.

Prošlogodišnji singl „Goddesses bones-Gods and horns“ bio je u Top 8 najslušanijih singlova (2018, Radio 202).

Trenutnu postavu čine: Aleksandar Pejičić (vokal, gitara), Miloš Denić (solo gitara), Ivan Mizdrak (bas gitara) i Aleksandar Todosijević (bubanj).

Do sada su snimili album „Svih ovih godina“ (Lampshade media records).

Pred publikom je sada i „Bezdan“, singl koji će se naći na albumu „Bezumlje i mrak“ čiji se izlazak očekuje ovog leta.   

Želeo sam istinu, surovu, takvu kakva jeste, odatle i potreba za ovom pesmom.  Ona je ultimativna istina za duhove u nama. Retki se bave njome danas, ljudi su postali  bahati, sebični, samoživi, a zapravo užasno nesvesni koliko je danas teško naći srodnu dušu ili taj neki komadić mira iako su im usta puna priča o tome. Velika većina su samo kukavice koje beže od sebe, od odgovornosti ili borbe za nekim ili nečim i najlicemernije svesni sebe oni to ipak zanemaruju i bezobzirno kopaju te užasne bezdane u osobama koje to zapravo najmanje zaslužuju…“ kaže o singlu „Bezdan“ frontmen Vrana kamenih Aleksandar Pejičić i zaključuje:

Nažalost, život nam na kraju uvek ispostavi račun. Ma koliko daleko ili dugo bežali i hteli ili ne da uvidite to, moraćete u jednom trenutku da zateknete sebe istini u oči zagledane, a plašim se da tada neće biti ni najmanje prijatno, a posebno ne i bez strašnih posledica. Bezdan koji kopate u drugima svakako ce na kraju progutati i vas,to je samo pitanje vremena.

Kao specijalni gost na klavijaturama se i na ovoj pesmi pojavljuje Ivan Živanović – Kleiner (Čovek vuk) a za producentski deo posla odgovoran je Nemanja Popović (Studio „Viša klasa“).

 „Kakvi su to sve ponori u nama i čije su ih to reči i ruke kopale ostaje vam da čujete, a i vidite kada budete ponirali u dubine muzičkog bezdana Vrana kamenih.“

Atmosferu „Bezdana“ savršeno je preneo i video spot koji su Vrane kamene snimile za ovu pesmu. Pored sjajne glumačke ekipe koju čine Jack Dimich, Jelica Kovačević i Ivana Panzalović  koja je dala svoj doprinos ovom video ostvarenju, bend duguje veliku zahvalnost momcima iz „Black falcon films“ koji  su  im pomogli da uobliče svoje ideje kao i Aleksandru Kariću koji je bio zadužen za montažu.

„Veliko hvala dugujemo i Predragu Pejiću (studio Bumerang) pod čijim budnim okom se sve ovo dešavalo, a tu je bila i neizostavna podrška  Jovane (Qeen J makeup) i Danijele (DisciplineArt)“ dodaje bend.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share