U bioskopima od 22. marta. – Misteriozni triler „Zaista, nikad nisi bio ovde”, koji je Hoakinu Finiksu doneo nagradu za najboljeg glumca na Kanskom festivalu, bio je po prvi put prikazan u Srbiji na 46. FEST-u. Finiks se našao u ulozi nemilosrdnog plaćenika, koji je unajmljen da vrati kući devojčicu otetu od strane organizacije koja se bavi trgovinom ljudima.

Nakon rata i službe, Džo (Hoakin Finiks) se okrenuo poslu plaćenika radi preživljavanja. Njegova specijalnost je spasavanje devojčica koje su postale belo roblje. Razlog njegove poslednje nasilne misije je Nina, ćerka njujorškog senatora (Ekaterina Samsonov), kidnapovana i smeštena da radi u bordelu na Menhetnu. Njegov zadatak je da je pronađe, dovede je kući i ubije svakoga ko mu stane na put. Kada se posao otrgne kontroli, Džoove noćne more počinju da ga obuzimaju i zavera biva razotkrivena, što vodi do dve moguće opcije – njegove smrti ili njegovog buđenja.

Hoakin Finiks briljira u ulozi traumatizovanog i emocionalno distanciranog ratnog veterana, i  bivšeg FBI agenta, koji živi sa dementnom majkom, ujedno i njegovom jedinom vezom sa onim što bi se moglo nazvati normalnim životom.

Ovo ostvarenje označava povratak škotske rediteljke i scenaristkinje Lin Remzi, nakon višestruko nagrađivanog filma “Moramo da pričamo o Kevinu” iz 2011. godine. Rođena u Glazgovu, Lin Remzi uživa reputaciju jednog od najoriginalnijih i najzanimljivijih autora koji rade na polju nezavisnog filma.

Ovaj intenzivni triler je upotpunjen sjajnom muzikom, koju potpisuje Džoni Grinvud, gitarista grupe Radiohead. Grinvud je, takođe, radio muziku za film “Moramo da pričamo o Kevinu”, tako da je filmom „Zaista, nikad nisi bio ovde“ nastavljena uspešna saradnja Grinvuda i rediteljke Lin Remzi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share