Interaktivni umetnički događaj Dev9t, ove godine predstavlja sunset specijale, posebno osmišljene muzičke događaje kojima će skoro svaki dan biti ispraćeni poslednji zraci sunca i u sklopu kojih će nastupiti i specijalni gosti.

Bob Moses, Monolink, Behrouz, Red Axes i Graham Candy svojom muzikom učiniće da svaka noć na Dev9t počne u najlepšem mogućem izdanju.

Kraj vikenda, u nedelju, 16. Juna, do zalaska sunca publiku na Dev9t vodiće GRAHAM CANDY.

Ovaj umetnik iz Novog Zelanda prvu saradnju imao je sa nemačkim DJem i producentom All Farbenom na singlu “She Moves” koji je brzinom svetlosti stekao ogromnu popularnost. Zatim je sarađivao sa izvođačima kao što su Parov Stelar, Robin Schulz i Deepend, što mu je obezbedilo mnoge sledbenike u Evropi, ali i u Americi gde je sa singlom „Sunce“ dospeo na sam vrh elektronskih top lista.

Ponedeljak je rezervisan za zvuke elektro pop atrakcije BOB MOSES.

Ovi dečaci iz Vankuvera iza sebe imaju dva albuma, gomilu dobrih kritika i nastupe na svim većim svetskim festivalima. Na listi festivala na kojima su nastupali nalaze se Coachella, Lollapalooza, Burning Man i Sonar, a od juna će na toj listi biti i Dev9t! Njihov debi album Days Gone By odlukuje slojevitost u emocijama, sirova snaga i upečatljivi stihovi. Pesma sa ovog albuma Tearing me up bila je hit na top listama alternativnih radio stanica i donela im čak dve Grammy nominacije.

Bob Moses stižu u Ciglanu u ponedeljak, 17. Juna, a podržaće ih Jan Kinčl & Regis Kattie, Marko Milosavljević i Akioki. Nijedan ponedeljak neće biti bolji od tog!

Dan posle, u utorak, 18. Juna, zalazak sunca će biti dočekan uz jednog od najpoznatijih alhemičara dance muzike i svetski poznatog producenta iz San Franciska: BEHROUZ NAZARI dolazi da zapali Dev9t svojim proverenim formulama!

http://stuarttracte.photography

Kroz svoju bogatu muzičku karijeru Behrouz je uspeo da svoje DJ setove izdigne na potpuno novi nivo kreirajući Pure Behrouz koncept. Za razliku od uobičajenih praksi DJeva, koje podrazumevaju unapred pripremljen dvosatni set koji vrte sa svog lap topa, Pure Behrouz koncept stvara čistu ljubav pred očima svoje publike. Ručno birajući vinile koje je godinama sakupljao, Nazari ostavlja sve prisutne bez daha!

U sredu, 19. Juna nastupiće još jedan svestrani muzički genije – Steffen Linck MONOLINK.

On je ujedno je i kantautor i producent elektronske muzike. Iako ove dve stvari verovatno zvuče nespojivo, njegova muzika upravo dokazuje suprotno. Monolink na licu mesta osnovu pesme uradi na gitari, pa je onda obogaćuje udaraljkama, semplovima i vokalnim delovima, najčešće snimljenim tokom jam sessiona.

Bogatstvo njegovog stvaralaštva je u tome što se nikada nije posvetio isključivo jednom stilu, već je u konstantnom prožimanju i fuziji. Pored DJinga, Steffen je i član nekoliko bendova, a njegovi nastupi su do sada izazvali euforiju na Fusion, Fuchsbau i 3000 ° Festivalu.

Četvrtak, 20. Jun, rezervisan je izraelski elektronski indie dvojac RED AXES.

Inspiraciju pronalaze u disco, house, garage rock, post-punk, psychedelic rock i techno zvuku, a svojim jedinstvenim pristupom elektronici, Red Axes širi horizonte i briše granice između plesne i alternativne muzike.

Smatraju ih predvodnicima novog talasa koji meša svirku i klabing. Njihov originalni zvuk proizvod je rokenrol pristupa DJ-ingu i live nastupima. Mnogi ih svrstavaju u kategoriju post-punk benda, dok za drugu publiku važe za DJ tandem čiji setovi raspamećuju vodeće klubove i festivale, nazivajući ih fenomenom svetske scene, koji ukazuje da postoji budućnost van house i techno standarda.

Nastupali su na svim vodećim festivalima, od Amsterdam Dance Event-a, preko Glastonbury-ja, pa sve do Burning Man-a, a naša publika imala je prilike da ih sluša na NSNS stejdžu EXIT festivala, kao u beogradskoj techno katedrali – Drugstore-u. Uz Red Axes će ove godine na Dev9t goreti domaće snage MKDSL, CHORBIKA, BANDA PANDA i BRAK.

Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak 27. maja i vršiće se putem prodajnih mreža Gigstix i Tickets, kao i online putem njihovih sajtova.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share